CCR tocmai a validat organizarea referendumului dar l-a invalidat din lipsa cvorumului. O decizie absolut normala cat timp in lege cvorumul se calculeaza relativ la lista electorala si nu la cetatenii care ar trebui sa existe pe aceasta. Cu alte cuvinte, a apucat sa fie scris pe lista, nu a fost contestata lista – atunci aceasta este referinta. Nu poti modifica lista retroactiv chiar presupunand ca ai dreptate.
Trebuie insa sa ne intoarcem inapoi pentru altceva. Sa vedem cine si ce a gresit. Sa vedem spre exemplu ca bazele de date din care se tiparesc listele electorale ar fi trebuit verificate si corectate inaintea demararii referendumului. Sa vedem ca ultima acuzatie la adresa lui Basescu, cea care ramane, a fost legata de reprezentarea la UE si ca aceasta a fost infirmata de decizia CCR. Sa vedem ca nu a fost anticipata reactia externa la adresa eliminari pragului si ca nu a existat taria necesara continuarii pe acest drum. Toate acestea conteaza, au fost greseli ale unor manageri politici care trebuie sa raspunda pentru performanta lor.
Crin Antonescu ar fi avut solutia eleganta a respectarii cuvantului dat. Demisia sa ar fi evitat aceste discutii. Acum ca nu mai demisioneaza va trece prin purgatoriu spre acelasi rezultat.
Cea mai mare parte a alegatorilor voteaza o speranta. Pentru a le castiga speranta trebuie sa ii convingi ca vrei si ca poti. Cu durere constat ca nu mai avem candidat la presedentie, Crin astazi s-a infatisat ca fiind pierzator si alunecos ceeace il indeparteaza de o parte semnificativa din electorat.
O batalie epuizanta si fara folos cat timp PDL isi revine pe spinarea USL, a economiei si a poporului roman.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu