marți, 12 octombrie 2010
Un nou sef
Este o varianta foarte buna pentru directia aleasa de actionari. Eu as fi preferat in locul lor o analiza mai filozofica asupra acestei afaceri, poate ca aceasta perioada este propice pentru o regandire, in definitv a cazut piata, cad si afisajele din orase datorita D-nei Udrea, oare de ce toata lumea crede ca peste 5 ani vor fi aceleasi reguli ale jocului ?
Pana nu ma transform in unul din mosii de la loja Muppetilor si pentru ca a crescut traficul de vizitatori reveniti va dau de munca pentru a afla persoana: sunt in contact cu el pe linkedin si si-a schimbat statusul cum ca cauta o schimbare … hai ca nu mai este mult pana pe 1 !
A, nu-mi vedeti networkul din linkedin ? Nu-i nimic, inseamna ca trebuie sa ne cunoastem !
….
….
PS: Parca incep sa fie cam multi sefi, nu ?
miercuri, 6 octombrie 2010
Ce nu faci pentru o doamna ?
In luna Septembrie 2010 Dl. Primar General Oprescu si directia sa de publicitate au propus si incercat sa adopte un regulament publicitate OOH pentru Bucuresti.
Insa in sedinta de consiliu general din 29 Septembrie 2010 si-a retras proiectul in urma primirii unei scrisori de la d-na Udrea prin care i se solicita acest lucru. Motivul era iminenta lansare a productiei ei si necesitatea ca toate regulamentele sa se plieze dupa aceasta. Spre arhivare textul propunerii PMB este acesta.
Desigur ca anterior firmele s-au incaierat prin birourile primariei in consultari mai mult sau mai putin formale …
sâmbătă, 2 octombrie 2010
Marketing pentru OOH advertising
In ultimii ani m-am intrebat de multe ori ce face un departament de marketing intr-o companie de publicitate outdoor. Iata ca am mers mult dar am primit un raspuns chiar de la Low Sing Yee, Directorul de Marketing al unei mari companii :
Incercati sa va inchipuiti varianta romaneasca pentru firma voastra preferata !
Cateva concluzii
Dupa aproape o luna de bantuit prin Indochina se cuvin si cateva concluzii …
Singapore este o societate cu o functionare perfecta. Poate ca nu exista anumite libertati dar sigur majoritatea covarsitoare nu le simte lipsa. Ideea ca legea este aceeasi pentru toti si modul aproape perfect in care este respectata sau impusa duce la un foarte placut sentiment de siguranta si respect. Ca filozofie statul acorda o mare atentie cetateanului dar nu ferindu-l de munca ci asigurandu-se ca bugetul este cheltuit optim si exclusiv in folosul acestuia. Nu pot decat sa fiu profund invidios pentru aceasta reusita. Poate ca ii ajuta si preponderenta chineza a populatiei ce are o abordare calma si reuseste sa tina sub control apucaturile altor segmente cum sunt indienii. Cred ca as putea traii linistit in Singapore, fara stres inutil si fara sa vad cu anii “un jmecher” daca mi-as putea permite … Se pare ca raportul dintre cost si rezultat in privinta calitatii vietii are o alura exponentiala, este incredibil cat de scumpa poate sa fie viata aici. Daca un localnic necalificat si ajutat de stat prin programe de locuinta samd poate traii cu 1500 euro / luna ca expat nu are rost sa incerci sub 10.000 … Sau poate devii vegetarian la 30 euro / kg de carne de vita ….
Bali este denumit “raiul pe pamant”. Nu sunt in intregime de acord, depinde de fiecare in parte ce inseamna asta pentru el. Doua avantaje sunt clare: oamenii foarte prietenosi din nastere si educatie si clima tropicala, mai exact jungla tropicala. De aceea eu as recomanda Bali doar pentru zona muntoasa, Ubud si altele asemenea. Statiunile litorale sunt inferioare din mai toate punctele de vedere celor turcesti. Inclusiv plaja si oceanul cu exceptia scufundarilor care te duc direct intr-un documentar NG. Preturile nu sunt mari dar nici mici, pot fi considerate adecvate pentru posibilitatile romanesti. In orice caz te simti confortabil, iti poti permite orice daca vrei neaparat.
Cambogia este o tara veche si noua in acelasi timp. Acum 1000 de ani erau un imperiu, acum 30 de ani si-au omorat 1/3 din populatie, in urma cu 7 ani au avut ultima confruntare civila. Am fost impresionat insa de modul in care se simte in cambogieni speranta si dorinta de mai bine. Progresul lor este accelerat, poate si pentru ca pleaca de foarte jos, si daca astazi 1 USD insenineaza ziua unui localnic nu cred ca va mai dura mult. Daca reusesc sa evite necazurile interne (la putere este o coalitie de parti ce s-au macelarit reciproc in anii 80) monumentele existente le pot aduce un aflux semnificativ de turisti. Astazi real ca turist esti bine primit peste tot, exista un concordat in favoarea ta ce practic te protejeaza de orice problema insa este greu sa treci constient peste prejudecati.
Ma simt obligat sa spun insa ca pentru prima data am simtit avantajul de a fi cetatean european. Oriunde am fost nu am avut nevoie de visa sau am primit-o pe loc, niciunde nu s-a pus problema sa-mi controleze bagajele considerandu-ma un risc, pacat ca in Singapore Romania inseamna exclusiv un consul beat ce omoara oameni si fuge de la locul accidentului.
Sentosa
In Singapore ca turist nu ai prea multe de facut… In mare poti merge la Gradina Zoologica atat ziua cat si varianta safari de noapte, poti merge pe Sentosa si evident casti gura la zgarie-norii din Marina Bay. Las la o parte shopingul caci este alta poveste.
Pentru ca de zoologica m-am atins anterior acest post este dedicat insulei Sentosa, cum ar venii zona de distractie sportiva a statului. Accesul este interesant, la dus am fost cu telecondola tip Mamaia iar la intoarcere am folosit trenul pe levitatie magnetica.
Dsitractiile oferite sunt remarcabile si foarte scumpe. Am incercat o tiroliana din varful insulei pana peste plaja.
Mai jos este filmul actiunii, datorita vantului eu cu Simona am luat avant si ne vedem ca niste mici puncte mai in fata …
O alta modalitate de a cobori muntele / dealul este cu ajutorul unor karturi / sanii pe roti. Au un fel de ghidon ce comanda si frana si prind ceva viteza daca nu te opui. Pacat ca localnicii le conduc in acelasi stil in care conduc si autoturismele …
Spre deosebire de caraibieni de unde cred ca a venit acesta moda noi nu a trebuit sa urcam dealul cu kartul in spate …
Altfel mai exista un spectacol de seara de apa si lumini, bungee-jumping, plaje cu o apa cam dubioasa si un parc de distractii Universal care avea din pacate rollercoaster-ul inchis. La plecare am dat din intamplare peste un foarte interesant magazin National Geographic in care ne-am adus aminte de casa ( ei ziceau ca –15 C inseamna conditii arctice :).