duminică, 15 octombrie 2017

The Circle (2017)

Ieri am văzut acest film, pe scurt actori mari aduși în film nu de bugetul modest (18 MIL USD) ci de dorința tipic hollywoodiană de a-și transmite mesajul către numeroșii lor fani. Nu este un film SF chiar dacă tehnologiile prezentate astăzi nu există, nici un thriller pentru că-i lipsește ritmul caracteristic. Ne prezintă câteva situații de viață foarte actuale și ne sugerează vinovatul – lacoma corporație.

În opinia mea problema vine din noi, tehnologia este amorală. Simpatizăm cu personajele filmului care își pierd confidențialitatea vieții private însă legiferăm pentru magistrați obligația bunei reputații. Așadar un magistrat care are o relație extraconjugală sau o atipică orientare sexuală sau un fetiș, toate putând genera emoție publică și o proastă reputație, este în pericol de a-și pierde postul dacă aceste secrete sunt dezvăluite.

În acest caz noi nu mai vorbim de secrete ci de minciuni pentru a-și păstra postul (SECRETS ARE LIES) iar dezvăluirea lor în tabloide este un serviciu pentru societate (SHARING IS CARING). Îi obligăm să depună declarații de avere pentru a descuraja corupția (PRIVACY IS THEFT).

SECRETS ARE LIES, SHARING IS CARING, PRIVACY IS THEFT este motto-ul maleficei corporații din film !

Aceeași bună reputație este legiferată parțial pentru demnitari și cerută prin regulamente interne pentru preoți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu