joi, 16 martie 2017

Beton !

 

Odată cu desemnarea domnului Stătescu, P-M Grindeanu a declarat:

"Pe criterii de competență. Aș vrea să vă spun, ca să înlătur orice discuție, că nu este consilierul de stat pe siguranță națională. Eu cred că în perioada imediat următoare una dintre provocările pe care le vom avea este legată de sistemul IT si arhitectura guvernamentală. Acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituție și-a dezvoltat propriul concept. Interoperativitatea nu este cea mai bună. E nevoie de un om pe ciber security, de aceea am ales un specialist care are viziunea în acest domeniu."

 

Domnul Augustin Jianu, ministrul MCSI, este specializat în cybersecurity fiind anterior Director CERT-RO

Fostul Șef al Cancelariei l-a numit Secretar de Stat – Coordonator pentru Tehnologia informației, în Octombrie 2016, pe Cristian Cucu după o îndelungată activitate a acestuia în domeniul cybersecurity, situație menținută și în guvernul Grindeanu.

Înaintea domnului Cucu l-am avut pe domnul Dan Nechita – consilier personal al PM Cioloș, ulterior Consilier de Stat – cu preocupări declarate legate de cybersecurity.

Acum când acestui subiect îi sunt dedicate poziții și persoane importante putem să fim liniștiți, garduri înalte protejează curtea guvernamentală !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu