luni, 23 ianuarie 2017

In completare ...

Mă simt dator să citez sursa pentru o afirmație făcută într-un post anterior, bazat pe amintirea mea ca martor la eveniment..

   

 Începând cu minutul 1.44 avem următorul transcript:
Am fost, pe de altă parte, conștient că așteptările oamenilor față de acest guvern vor fi foarte mari și au fost într-adevăr foarte mari, presiunile au fost foarte mari ca acest guvern să demareze reforme și să intervină în foarte multe domenii, atâta vreme cât, pe de altă parte, unele partide se aşteptau ca acest guvern să se ocupe în primul rând de administrarea treburilor curente ale ţării. Însă încă de la începutul guvernării, au ieşit la iveală mai multe probleme, mai multe lucruri ascunse timp de, în multe cazuri, peste 20 de ani, care şi-au făcut simţită prezenţa şi problemele au apărut, au ieşit la iveală în această perioadă, aşa încât guvernul nu avea cum să NU abordeze aceste lucruri frontal.
Interesant cum acel NU bolduit nu apare în transcriptul oficial cu toate ca a fost rostit. În interpretarea mea, pe scurt, așteptările oamenilor (emoționale) erau mari, așteptările partidelor (negociate la momentul votului în parlament) erau de stagnare și conservare dar odată cu problemele noi apărute (și care nu erau cunoscute la momentul investirii) s-a simțit îndreptățit sa acționeze întrucât era nevoie și nu încălca promisiunea inițială față de partide. Un raționament care sună a scuză atât față de partide cât și populație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu