miercuri, 29 iunie 2016

Egipt

 

Cu toți ochii spre Paris am considerat că este safe să mergem in Egipt. O decizie perfectă, una dintre cele mai bune perioade de a-i vizita monumentele. Nu aglomerație, prețuri mult mai mici ca în alți ani, un ghid pentru un grup restrâns la doar 5 persoane. Am cumpărat de pe internet, din Olanda o ofertă 2 la preț de unul, o săptămână croazieră Luxor – Aswan iar alta in club la Hurghada.

20160613_052713

Răsărit de soare, cu balonul peste Karnak – cel mai mare complex de temple din Egipt

marți, 28 iunie 2016

USB

 

Plecat fiind deja am asistat de departe la ultimele ecouri din alegerile locale. Am rămas uimit de modul în care conducerea PNL și-a mințit electoratul în privința perspectivei electorale pentru niște amărâte de voturi de consilier, o decizie inutilă care nu va duce decât la amplificarea șocului realinierii conducerii la electorat. Aceasta ar trebui să înțeleagă mai bine care sunt dorințele acestuia și care sunt resorturile implicării sale măcar în ziua de vot, cred eu în principal de natură principială măcar pentru acei pe care-i cunosc din vechiul PNL.

Nicușor Dan m-a șocat prin disproporția dintre puterea politică pe care a primit-o și capacitatea sa și a organizației de a o fructifica. Este inadmisibil să nu ți se prezinte 60 de reprezentanți în secția de vot atunci când pentru partidele politice nominalizarea ca reprezentant este o formă de recompensă a membrilor ce sunt remunerați de AEP pentru această activitate. Mă întreb dacă nu cumva echipa USB se poate număra pe degete și în ce măsură, probabilistic, există în ea competențe profesionale în toate domeniile necesare conducerii unei administrații locale. Va trebui să fie foarte atent cu cine își va întării echipa – nu va duce lipsă de oferte – aș zice că este norocos că are numai consilieri locali pe care îi poate retrage din funcție dacă o iau razna. Succesul său este salutar, va avea 4 ani la dispoziție pentru a dovedi ceea ce contează: că și acționează altfel, nu doar comunică diferit.

Amsterdam

 

DSCN4917

Anul acesta am profitat de campionatul de fotbal din Franța și am mers in vacanță … în Egipt ! Cu o încălzire de 3 zile în Amsterdam, locul de plecare al excursiei, care-și merită o postare dedicată. Un oraș foarte pitoresc dar overpriced pentru ce oferă concret. Nu m-aș aventura să spun acest lucru dacă nu am fi făcut tot ce este recomandat turiștilor: