marți, 28 iunie 2016

Amsterdam

 

DSCN4917

Anul acesta am profitat de campionatul de fotbal din Franța și am mers in vacanță … în Egipt ! Cu o încălzire de 3 zile în Amsterdam, locul de plecare al excursiei, care-și merită o postare dedicată. Un oraș foarte pitoresc dar overpriced pentru ce oferă concret. Nu m-aș aventura să spun acest lucru dacă nu am fi făcut tot ce este recomandat turiștilor:

 

DSCN4886

Am fost 2 dintre milioanele de turiști care se plimbă cu vaporașul pe canale. O experiență plăcută, inedită, care înlocuie un autobuz turistic fără a egala însă vizibilitatea oferită de puntea superioară a acestuia.

20160610_124808 Am vizitat muzee, în general mai mici decât așteptările create de aspectul exterior și prețul biletului. Un exemplu elocvent este muzeul marinei compus din câteva săli spectaculoase într-o clădire mult mai mare la care de adaugă o corabie cam kitsch-oasă dar apreciată de copii.

DSCN4889 Trecând la aspectele mai puțin plăcute am fost impresionat negativ de mult lăudatele biciclete. Acestea sunt majoritar hârburi, parcate aiurea împiedicând circulația pietonilor mai mult decât mașinile bucureștene, iar bicicliștii preiau ce-i mai rău comportamental de la șoferi și pietoni.

20160610_230353

Iar pentru amintiri într-o noapte am avut o alarmă de incendiu – falsă – în hotel. Mult zgomot și agitație pentru nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu