luni, 1 februarie 2016

Frate, frate dar …


Astăzi s-a lansat site-ul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic la adresa http://dialogcivic.gov.ro/ După o flamboiantă prezență pe FaceBook nu vedeam ce ar putea aduce nou înafară de o perspectivă perenă asupra activității acestor parteneri ai noștrii cu care scriam că împărțim pâinea OGP.

Prima zi – prima surpriză ! La pagina http://dialogcivic.gov.ro/2016/01/registrele-de-constatare-si-sanctionare-ale-contraventiilor-pentru-anul-2015-anpc/ găsim rezultatul unei întrevederi MPCPDC-ANPC sub forma unor baze de date referitoare la agenții economici controlați și sancționați de ANPC, o bază de date importantă, aș spune chiar clasică, cu o perspectivă majoră de reutilizare de către societatea civilă. Păcat însă că nu i-au îndrumat spre http://data.gov.ro/, nici măcar nu au deschis datele cu o licență deschisă, ci pur și simplu au fost aruncate în Google Drive !

La fel și in cazul contractelor de dezăpezire http://dialogcivic.gov.ro/2015/12/contracte-de-deszapezire/ cu menținea însă că în acest caz ar fi trebuit suplimentar să le explice că există variante mai bune decât PDF-urile, probabil însă ar fi fost prea sofisticat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu