joi, 28 ianuarie 2016

Club OGP – o zi plină


Astăzi a fost o lungă zi de evenimente publice … după-amiază am avut primul club OGP din acest an, cu o temă surprinzătoare pentru participanții fideli: obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă.
20160128_172730
După cum se vede am depus toate eforturile pentru promovarea lor, inclusiv o parte dintre participanți au ”adoptat” unul și l-au promovat vizual. Exolicația este simplă, ONU a adoptat OGP iar OGP prin mecanismele sale dovedite eficiente promovează obiectivele ONU. Este implementarea deciziei pentru luarea căreia Radu a trebuit să zboare pentru 24h la NY toamna trecută lăsându-ne pe noi să susținem Clubul de bilanț.

O altă componentă importantă a clubului a fost prezența reprezentanților celor 3 puncte de sprijin ce sperăm că vor duce la o construcție stabilă: pe lângă OGP au interacționat cu publicul și Cornel Călinescu – responsabilul cu strategia anti-corupție precum și Violeta Alexandru – ministru pentru consultare publică.
20160128_101859
De fapt Violeta ne-a întors vizita, dimineață am participat noi la evenimentul organizat de ei pe tema legilor 544 și 52 (informații de interes public și consultare publică) având în audiență responsabilii din ministere – cam aceeași cu cei pentru date deschise / OGP. Lucrurile sunt încă în proces de așezare, mesajul Violetei a fost ”back to the basics”: datele deschise sunt prea sofisticate – trebuie să ne concentrăm pe primirea de răspunsuri utile de către cetățeni la întrebările acestora. Pentru aceasta și-a manifestat deschiderea de a acționa la nivel legislativ sau procedural, cei din sală au reclamat mentalitatea și presiunea șefilor. Cum s-ar spune, avem cu toții o pâine de mâncat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu