sâmbătă, 15 februarie 2014

Raportul anual independent OGP

 

Activitatea noastră în privința deschiderii datelor își are baza în câteva legi și-și găsește voința în Parteneriatul pentru o Guvernare deschisă, OGP în engleză. Îndeplinirea obligațiilor auto-asumate în cadrul parteneriatului este monitorizată prin rapoarte anuale iar, de curând, a fost publicat raportul pentru vara 2012 – vara 2013. De citit.

IRM Romania -  Codru Vrabie

In imagine Dl. Codru Vrabie, autorul raportului, îl prezintă audienței în cadrul primului Club OGP. Pentru cei mai depărtați de subiect sunt de interes, în mod special, prima parte în care se prezintă modul în care Guvernul Boc a semnat parteneriatul fără să știe exact ce implică și fără să se consulte cu nimeni, apoi lunga perioadă în care s-a făcut mai nimic, apoi modul în care, în 6 luni, am început să recuperăm fiind chiar în avans pentru anumite obiective. Ultima parte – de la pag 75 – prezintă asteptările raportorului pentru viitor.

Pentru a nu avea din nou problema interpretării diferite a unor afirmații vagi cum au fost cele moștenite de la Guvernul Boc organizăm aceste întălniri informale sub titulatura Club OGP în care încercăm să lamurim toate aspectele relevante prin dialog cu cei interesați. Este un format deschis, cu periodicitate lunară, de la care personal sper declanșarea unei mai mari implicări a societății civile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu