marți, 25 februarie 2014

Hackaton date deschise

În weekend a avut loc un hackaton orientat spre date deschise guvernamentale, organizat în principal prin eforturile fundației Soroș însoțite de sprijinul diversificat al altor organizații, nu în ultimul rând al Cancelariei Primului Ministru via DSOD. Un hackaton este o întrunire de IT-iști în care aceștia încearcă să producă intr-un timp limitat anumite rezultate. În cazul nostru ținta a fost fructificarea datelor din portalul național open data. Pentru amanunte exacte puteți citi aici.

imagine 1

În cele două zile participanții au lucrat împărțiți pe grupuri la diverse proiecte. Nu toate au fost definitivate, unele nici începute, importantă a fost însă interacțiunea umană, stimulată și de clișeul pizza + coca cola

imagine 2

Obiectivul meu a fost de a comunica cu cât mai mulți oameni, prin dialog să ne apropiem pozițiile legate de așteptări, disponibilități, analiza celor făcute și planificarea celor viitoare. A existat chiar și un proiect non-IT cu această temă care a arătat cam așa:

imagine 3

La final au fost prezentate și aplaudate toate proiectele:

DSCN1141DSCN1129

și am socializat after hours:

DSCN1150

Concluzia mea este încurajatoare, cu cea mai mare parte a comunității se poate lucra decent și productiv, în special cu partea mai matură a acesteia, totul este să ne concentrăm pe obiectivele noastre comune. Radu iarăși mi-a dat lecții de calm și toleranță în cazul unui voluntar Wikipedia care, după ce a participat la hackaton, a descărcat datele ,a produs 200 de articole noi in această encicopledie online pe baza acestora pur și simplu se uita sfidător în ochii noștri și clama că datele sunt libere și el refuză să ne menționeze ca sursă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu