miercuri, 15 februarie 2012

Grija mare !

Cam in primii 2 ani de cand l-am perceput pe Dl. Boc (adica de cand a facut poc in direct) acesta a beneficiat de o atitudine favorabila din partea mea. De ce ? Pentru ca parea ca gandeste, ca-si raporteaza subiectul discutiei la experienta sa personala care-l defineste ca om. Dupa aceasta perioada cineva l-a pacalit ca ar avea de castigat daca s-ar arata mai ferm, mai hotarat. Asa ca a inceput sa se robotizeze, sa vorbeasca repezit si cu un ton de inalta convingere in glas. Atunci l-am pierdut pentru ca s-a transformat dintr-un om intr-un personaj. Poate ca a obosit, ca i-a fost cea mai convenabila solutie de autoprotectie dar, pentru mine, a insemnat ca din acel moment nu m-a mai interesat ce spune, numai ce face.

Crin Antonescu are de-asemeni acest har, de a te convinge ca ceeace spune este ceeace gandeste. Si cum spune bine, rezulta ca gandeste bine, iar cum modul de gandire se schimba greu inseamna ca este de incredere. Iar noi avem nevoie de un presedinte nici frumos, nici muncitor ci de unul cu bun simt si principii solide care sa intervina din cand in cand atunci cand trenul da semne de deraiere. Ar fi util sa fie si prezentabil la export dar problemele noastre sunt in primul rand domestice.

Ieri s-a consumat episodul cu bucile lui Boc la Antena 1. Trist eveniment care va fi pentru presa romaneasca un 11 Septembrie cu rezultate nebanuite. Insa interventia lui Crin Antonescu in direct i-a apartinut fara dubiu, nu vad cum ar fi putut fi tehnic pacalit sau indus in eroare asupra situatiei. Multumita serviciului de Time Shifting al lui Ines am reusit sa vad pe sarite inregistrarea emisiunii pana la interventia sa telefonica care a fost chiar lunga. As spune ca in aceasta Crin a marcat cateva puncte: s-a aratat nestanjenit de specificul emisiunii, a fost condescendent fata de Boc, a facut cel putin o gluma referitoare la pdl-isti iar mai apoi nu mai stiu ca n-am mai suportat.

In esenta a fost un exemplu clar de actiune/atac/discurs cu ochii inchisi ceeace ma duce cu teama la gandul robotizarii despre care am inceput postarea. De cele mai multe ori rutina omoara performanta. Eu, si poata multa lume, am renuntat la urmarirea antenelor deoarece acestea au incetat sa-mi mai fie utile. Eu am nevoie sa-mi fie prezentate informatii  utile (corecte, complete, multisursa si multiopinie) din care Eu sa pot trage o concluzie. Nu am nevoie de cineva care sa-mi repete ceva ce deja cunosc. La fel si cu Crin, pentru mine el nu trebuie sa-i distruga pe Boc & Basescu cu orice mijloace, el trebuie sa repare ceeace au stricat acestia. Nu vad o mare diferenta intre grobianismul interventiei telefonice a lui Basescu peste Dr. Arafat si completa lipsa de empatie, compasiune si solidaritate umana (ne)aratate de Crin Antonescu pentru omul Boc.

Majoritatea romanilor doresc eutanasierea maidanezilor dar sper ca extrem de putini doresc a se face prin jupuirea lor de vii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu