marți, 8 noiembrie 2011

Revista saptamanii

Incep cu un un interviu in Adevarul a lui Andrei Plesu despre activitatea sa de ministru de externe. Iata un citat:

Am mai spus-o: având de a face, de-a lungul a doi ani, cu mai toţi liderii importanţi ai lumii, am ajuns la concluzia că mi se oferă dovada existenţei lui Dumnezeu. Fiindcă arareori anvergura reală a acestor lideri era pe măsura sarcinilor lor. Astfel încât am ajuns să cred că, de vreme ce, cu „administratorii" ei de-acum, lumea pare, totuşi, să funcţioneze, meritul e al Providenţei....

Ciudata egalitatea providenta = Dumnezeu dar sunt pe deplin in acord cu aceasta constatare pe care o impartasesc, desigur aplicata la cercul de cunostiinte personal.

In ultima perioada mi-au ajuns la urechi mai multe “planuri de guvernare” atat ale puterii cat si opozitiei. Este deprimant cum nici unul nu poate trece granita de la teorie spre practica. Ma refer la partea de informatizare a administratiei publice ce este abordata de toti intr-un mod teoretic (sa nu zic aerian). Parca autorii au o lista de cuvinte ce trebuiesc neaparat utilizate si un dispret fata de ideile ce ar trebui purtate de acestea. Practica politica romaneasca se bazeaza doar pe urmatoarea argumentatie: noi suntem baieti destepti si cultivati (recte putem lega doua vorbe coerent) si vrem numai bine, aveti incredere in noi ca o sa-l facem. Eu cred ca romanii s-au saturat sa mearga pe incredere dobandita emotional si ca vor dorii din ce in ce mai mult sa auda o lunga lista de fapte mici dar concrete ca angajament politic. Pentru opozitie este mai dificil deoarece nu are acces la realitatile prezente din administratie totusi nu face nici un efort in aceasta directie preferend vorbe mari si goale. Puterea ar putea sa o faca dar cred ca nu vrea sa rupa pisica numarului de bugetari, exista o simbioza intre clasa politica si bugetari care dreneaza munca si productia celor din mediul privat.

Am stabilit data si locatia nuntii in proportie de 95%. Ca pregatire psihologica le propun viitorilor participanti sa vizioneze execelntul film Midnight in Paris, daca se poate intr-o sala de cinema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu