duminică, 20 noiembrie 2011

Lumini pe cer, nimic pe pamant

Contrar pararii cum ca ei vor cu ale lor si ne lasa pe noi cu ale noastre, partidele politice , in acest caz PNL, isi doresc stimularea spiritului civic cetatenesc. Regulat PNL sponsorizeaza actiuni civice oferind “muschii sai” unor cauze total apolitice.

A 3-a Duminica din Noiembrie este declarata de catre ONU ca fiind ziua victimelor accidentelor rutiere. Este o problema serioasa a societatii moderne, o drama pentru multe mii dintre concetatenii nostrii. Un subiect pe care l-am considerat in cadrul PNL Sector 4 ca fiind relevant si pe care organizatia de tineret l-a preluat din punct de vedere organizatoric. A se intelege ca un partid are competenta necesara de a face documentatia necesara unei manifestari publice legale, are o cunoastere a furnizorilor de echipamente audio si video si are mai ales un corp sudat de oameni dispusi sa asigure destul de dificila organizare a unui eveniment de amploare.

De acest aparat organizatoric a beneficita Asociatia Victimelor Rutiere precum si SMURD / Politia Rutiera ce au avut puse la dispozitie un cadru pentru a-si promova activitatea si a educa populatia – o sarcina esentiala, din punctul meu de vedere, pentru aceste institutii. Insa adevaratii beneficiari ar fi trebuit sa fie cei ce au pierdut pe cineva drag intr-un astfel de accident, un prilej de comemorare a acestuia.

PB200020

Nu stiu cine a fost tanarul Iorgu dar stiu ca a fost iubit de prietenii sai. Poate ca au mai fost amintite alte cateva victime prin tricouri imprimate cu poze ale acestora. Insa nimic mai mult ! O actiune cu 2000 de participanti dintre care poate 50 erau cu adevarat acolo in memoria unei victime anume. Finalul actiunii a fost gandit ca o foarte frumoasa imagine a unor lampioane ce se ridica spre cer, cate unul pentru fiecare victima din ultimul an. Am fi vrut ca pentru fiecare prietenii sai sa-i scrie numele si sa-i trimta o lumina in cer.

lampioane lansate spre cer

Nu a fost sa fie asa, prietenii nu au venit ! Zau daca pot sa inteleg ce-l mai misca pe romanul mediu … Inafara de faptul ca sefiul filialei a spus cateva cuvinte in rand cu cei de la politie, smurd, etc nu a fost nimic politic in aceasta actiune. Oare ce-l mai misca emotional pe cetateanul roman ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu