duminică, 9 octombrie 2011

Revista saptamanii

N-am mai scris de mult si trebuie sa-mi intru in mana asa ca voi face un exercitiu … bat putin campii pe tema ultimelor evenimente …

Nokia a plecat de la Cluj. Ca ii merge prost si urma sa se restranga nu este o noutate, personal mai cunosc o singura persoana cu un telefon al acestui brand. De ce Cluj ? Poate pentru ceeace se producea acolo, poate pentru ca era cea mai ieftina relocare … Dar nu asta este important, firmele vin si pleaca in mod natural. Socanta a fost reactia D-lui Hossu de la sindicate care gaseste taria sa afirme ca un angajat care a muncit 4 ani (vechimea fabricii) trebuie sa primeasca 5 ani de salarii compensatorii daca aceasta se inchide !

Recomand spre lecturare acest articol. Este foarte bine scris si in general sunt de acord cu el. Oarecum la subiect as veni cu parerea mea despre invocata solidaritate… Sunt solidar cu cineva care are ghinion: un cutremur, o epidemie, etc. Nu vreau sa fiu solidar cu cineva care si-a facut-o cu mana lui. Strict la problema greceasca inca nu am reusit sa-mi dau seama daca , lasand la o parte dobanzi si returnari de credite, bugetul grec este echilibrat adica cat strang le este de ajuns pentru nevoile curente. Daca nu se intampla asta nu este cazul sa continuam discutia. Nici in Romania astazi acest lucru nu se intampla de aceea agreez introducerea in constitutie a deficitului zero.

Un comentariu:

  1. Pana la urma se stia ca Nokia nu va sta mult timp aici in Romania. Eu nu stiu cate stiti voi despre aceasta firma dar eu din auzite am inteles ca era batjocura curata.

    RăspundețiȘtergere