duminică, 12 iunie 2011

Am scapat de referendum

Si inca odata s-a dovedit ca marea masa are de obicei dreptate. Dupa cum am povestit ,cu ceva vreme in urma in organizatia PNL sector 4 ne-a tinut un discurs un reprezentant “de la capitala” care ne-a expusa ideea campaniei “apara capitala” sau “hai la referendum”. Explicatiile erau incantatoare, in orice varianta PNL iesea castigator din aceasta actiune a carei esenta era transmiterea ideii ca D-na Ministru Udrea vrea sa comaseze sectoarele pentru a avea un buget mai mare de furat.

RoscaVladAtunci eu m-am ridicat din sala (fortand putin regulile si bunul simt) si am spus ca as prefera o campanie pozitiva in care sa venim cu solutii pentru bucuresteni. Am mai adus si alte contraargumente dar nu are rost sa ma dau viteaz dupa razboi. La acel moment am fost foarte placut impresionat de faptul ca dupa mine au luat cuvantul mai multi colegi, mult mai importanti decat mine, care intr-o forma sau alta si-au manifestat neincrederea in aceasta campanie. Speakerul incepea sa faca fete-fete si pana la urma seful de filiala a deturnat discutia.

Cand a inceput campanie efectiva eu am spus foarte clar ca nu o agreez si nu voi participa la ea. Altii nu au fost atat de nesabuiti si pur si simplu au absentat nemotivat. Nu pot insa sa nu observ ce sume substantiale au fost cheltuite pe reclama outdoor in conditiile in care subiectul penuriei financiare este recurent in sedintele noastre.

Totul a cazut prin modul de stabilire a intrebarilor. Acestea erau o insulta pentru electoratul informat dar nu o surpriza atunci cand este la moda sa-i consideri pe romani niste idioti … Oricum aceste intrebari au fost stabilite de catre PDL, fapt ce se putea cunoaste din primul moment.

Asa am ajuns noi in situatia de a fi gata sa recomandam electoratului sa nu voteze la referendum dupa ce am facut campanie pentru acesta … Noroc ca Basescu ne-a facut hatarul si l-a anulat … De aceasta data “desteptii” ne-au trimis indirect o hartie in care analizau fundatura in care ne-au bagat, daca venea iar un reprezentant in persoana cred ca ar fi auzit destule …  Pentru un partid care ar trebui sa se bazeze doar pe voluntariat excluzand orice alt stimulent este extraordinar de important ca cei de la conducere si departamentele executive sa aiba toata increderea membrilor. Poti merge pe mana lor pe principiul ca nu ai toate informatiile dar atunci cand de la inceput simti ca este o prostie si apoi se dovedeste ca ai avut dreptate cred ca este necesara o mea culpa publica si personala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu