luni, 9 mai 2011

Istoria ANSE partea I

Dupa cum am promis cred ca este momentul potrivit pentru a evoca istorii destul de vechi pentru a fi in pericol de a fi uitate sau dimpotriva transformate in mit. Ele implica anumiti oameni despre care nu se mai stie nimic astazi, oameni care insa si-au gasit un loc important in poveste, oameni despre care cred ca unii dintre dvs isi vor aminti cu placere. Ma voi axa atat pe aplicatia software cat si pe companie in general. Sper sa veniti cu completari acolo unde eu am inceput sa uit ….

Pana in `89 am facut parte din cercul de informatica al liceului, am castigat si un loc IV la o faza pe capitala cu un program ce rula pe Spectrum (HC85) si prezenta o animatie cu procesele chimice din nefron. Apoi am intalnit PC-ul cu procesor 286 si l-am avut pe al meu incepand cu 386. Intotdeauna am avut chemare si aplicare spre aceste tehnologii. In campul muncii am intrat in timpul studentiei ca part-timer in compania de CATV numita CVR, un joint-venture intre Romtelecom si investitori privati facandu-le acestora aplicatia de management clienti. Au fost vremuri incredibile astazi din punct de vedere tehnologic – erau hardiscuri de 50MB cu capacitate marita prin compresia cu Staker peste care venea aplicatia mea scrisa in FoxPro 2.5. In aceasta companie existau cativa oameni deosebiti, de o valoare certa pe care de altfel au confirmat-o pe deplin ulterior. Pentru mine a fost un minunat prilej de a vedea o versiune idealizata a unei companii vestice in conditiile primei parti a anilor 90 … precum si un prilej de a vedea first hand ce inseamna si cum se construiesc procedurile de lucru.

CVR11

In imaginea de mai sus de la sarbatorirea celui de al 3000-lea abonat  sunt cel putin 3 persoane cunoscute astazi in plan profesional in industria IT&C. Le recunoasteti ?

Si ca sa nu rada ciob de oala sparta iata-ma si pe mine …

CVR8

Am abordat cele de mai sus deoarece au avut un rol important in evolutia mea ulterioara. A fost prima mea activitate IT remunerata si , foarte important, mi-a setat standardele in privinta oamenilor si companiilor cu care vreau sa colaborez (poate putin prea sus si aducand-umi astfel pierderi financiare ulterioare)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu