sâmbătă, 11 septembrie 2010

ARMA Museum & Resort

Pentru ultima noapte am fost upgradati de catre cei de la ARMA mutandu-ne intr-un apartament. Camera initiala era deosebita insa acesta este deadreptul spectaculos.

Pentru aceasta si pentru ca am plecat cu regrete de la ei spre litoral am zis ca merita sa le fac putina popularizare. Trebuie sa spun din prima ca internetul nu mi-a oferit o imagine pe deantregul corecta despre Ubud si ARMA. Stiam ca Ubud este un sat dar nu-mi imaginam ca are o sosea ingusta, prin multe locuri fara trotuare. Este o insiruire extraordinar de lunga de mici magazine, restaurante, spa-uri, galerii de arta si magazine de decoratiuni interioare dar nu are practic iluminat public, se circula haotic si in general te misti greu. Am fost probabil indus in eroare de existenta in zona a unui numar mare de complexe de lux la care o vila privata ajunge si la 2500 $ / noapte.

ARMA in schimb este mult mai mult decat ma asteptam. Practic este un muzeu si centru cultural care are si cateva camere insa nu exista doua camere asemanatoare chiar fiind din aceeasi categorie.

P9090007 P9090006

ARma vine de la Agung Rai, domnul de mai jos care ii este proprietar

P9090185

si care este o persoana culta, pasionata de arta si mandra de cultura balineziana motiv pentru care la cerere si incepand cu 6 AM ofera un tur cultural al zonei turistilor sai numit Golden Hour Tour. Simona a facut-o si sper sa o conving sa sintetizeze (atat cat este posibil in cazul ei) cele vazute si aflate.

In cadrul complexului Simona a luat lectii de sculptura balineziana in lemn, nu atat pentru a le face concurenta localnicilor ci pentru a vedea daca este o gena ce i s-a transmis. Judecati si voi:

P9090036

Am si un film cu actiunea …

Si ca sa inchei si cu ceva informatii prozaice dar utile: full body massage 1h, facut foarte bine, 7$, fel principal la restaurant 3-6$, ceainic de cafea extraordinara dupa spusele bautoarei in room service 2$. Masina + sofer pentru traseu de 1/2 zi 30$. In opinia mea greu este sa ajungi aici dar daca o faci merita stat minim 2 saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu