vineri, 6 august 2010

Summer games

In Iulie am avut o actiune cu Euromedia care mi-a dat mult asteptata posibilitate de a-mi expune ideile de management si a prezenta o versiune mai noua a aplicatiei. De multi ani deja eram sacait de modul in care tratau aplicatia (versiunea din 2003) atat de faptul ca era ponegrita ca scuza pentru diverse sarcini neindeplinite cat si de faptul ca efectiv nu mai exista nici un control si indrumare asupra utilizarii ei de catre useri. In acest context i-am facut Monicai Magureanu o oferta complexa irefutabila financiar dar care nu a avut nici un reactie.


Odata cu venirea lui Claudiu Manolescu, acesta fiind o fire deschisa si libera de orice agenda ascunsa, oferta a fost redescoperita si am fost invitat la o discutie de cunoastere reciproca avand in vedere ca relatia mea prezenta cu firma nu implica contacte directe. Impreuna am analizat situatia prezenta identificand cateva constrangeri importante cum ar fi faptul ca in curand urmeaza a se implementa un software la nivel de grup, constrangeri financiare tipice vremurilor si altele. Am hotarat impreuna sa incercam sa identificam o solutie light in care sa rezolvam in principal cat mai multe dintre plangerile userilor si in masura posibilitatilor sa aducem imbunatatiri in procedurile si cutumele companiei, pentru aceasta urmand a avea intalniri cu fiecare departament.


Prima intalnire am avut-o cu cei de la Vanzari. Opiniile mele despre aceasta activitate sunt cunoscute si mi le-am exprimat din nou deschis. In cadrul intalnirea au fost confirmate clar anumite practici pe care noua aplicatie le-ar fi eliminat, un aspect mult mai important decat beneficii de viteza sau ergonomie ce erau intradevar incontestabile si acceptate unanim.

Urmatoarea intalnire cu partea software a departamentului IT a fost o mare surpriza relevand unele probleme si atitudini neprofesioniste. Din pacate intraga constructie  a proiectului se baza pe cooperarea acestui departament orice alta varianta nefiind fezabila economic chiar daca tehnic posibila.
Am continuat oarecum din inertie cu cei de la Media “speriindu-i” cu idei de comasare a celor 2 companii si redistribuire a sarcinilor care reieseau din capabilitatile tehnice ale aplicatiei.


Intr-un final pe fondul unei aprecieri mutual comune asupra situatiei Claudiu i-a intrebat pe cei implicati daca, lasand la o parte diversele aspecte tehnice care erau oricum rezolvabile, isi doresc schimbarea modului de lucru. In mod evident parerea a fost ca , brusc, aplicatia veche functioneaza optim si lucrurile sa fie lasate asa cum sunt.

Cred ca derularea acestui proiect a fost foarte utila atat pentru mine cat  si - mai ales -   pentru Euromedia. Au fost relevate clar multe realitati ce trebuie luate in considerare cu atentie pentru viitor. Am abordat si punctat unele aspecte de nivel macro care vor trebui in curand tratate serios sau, dupa cum i-am spus lui Claudiu si ar trebui sa i se spuna cat mai curand noului Director de Vanzari trimis de Viena, cand vrei sa-ti cresti gradul de ocupare nu te intrebi ce grad de ocupare ai ci te intrebi ce disponibil ai spre vanzare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu