sâmbătă, 7 noiembrie 2009

I love it !

Dupa cum am mentionat intr-un post anterior in comunitatea ITBoard in ultima vreme au avut loc framantari, nu pe probleme tehnice cum ar fi fost de asteptat, ci pe probleme de bun simt si moralitate. Sunt de cativa ani un membru oarecare al acestei comunitati online orientata spre specialistii IT fara a pune accentul spre o anumita specializare. Pentru culoarea blog-ului iata si o poza de la o intrunire, cine are ochi buni ma vede ...




Dupa scandalul plagiatului de care am vorbit parea ca acea parte a membrilor "seniori" ce inclinau spre musamalizare si protejare Microsoft si-au inpus punctul de vedere deoarece subiectul a fost evitat. Iata ca ieri un membru vechi si-a anuntat retragerea motivand cu "starea de repulsie care mi-o provoaca ipocrizia si tupeul" si "ITBoard a ajuns o unealta de promovare a unor oameni si chiar firme, in detrimentul calitatii discutiilor si articolelor". Mai mult, in final spune: "Probabil nu foarta multa lume stie din dedesubturile unor actiuni de preluare abuziva a ITBoard, dar nu voi detalia eu, in schimb il provoc pe Vali Greavu sa povesteasca tuturor ce a facut si a incercat sa faca vara trecuta si din nou de ieri incoace."

Cel provocat, Valy Greavu aka Valerică GREAVU-ŞERBAN este un promitator cadru didactic universitar la FEEA Iasi ce si-a sustinut teza de doctorat luna trecuta. Deasemeni este MVP cu specializarea Sharepoint si o mare dezamagire pentru mine in acest domeniu, prezentarile lui aratand un nivel mediu pe partea de instalare / administrare a acestei tehnologii si nul pe partea creeativa a acesteia.

Iata ce raspunde Vali ridicand manusa: "Sunt doctor în cibernetică, locul II mondial într-o “banală” competiție IT, vreo două (1,2) premii naționale pentru educație, membru al juriului într-o competiție internațională, coleg, soț, tată și ce o mai da Domnul" isi incepe el replica. Apoi incepe o depanare a istoriei comunitatii relatandu-ne "Venirea mea, a însemnat trecerea în umbră a lui Narcis, DJ Gabriel și cu greu a lui Cristian. Cu Andrei mă înțelegeam perfect, și cum mai multe păreri erau mai bune decât două, am înființat Consiliul de Coroană," iar dupa ce a "castigat" consiliul: "Apoi lucrurile au fost deosebit de faine, aducând sub umbrela noastră mai mulți cititori și contributori din domeniu IT" nefiind clar daca umbrela era a lor sau a comunitatii. Singurul of era faptul ca "Eu, Andrei, și umărul lui Victor, aparținând doar celor cere ne citesc, am încercat pe diverse căi, metode și artificii să preluăm ITBoard, oficial, de la Aurelian". Putem observa sintagma "aparținând doar celor cere ne citesc", un viguros mugur al plantei numita limba-de-lemn dar trecem repede mai departe si ne lovim abrupt de "am preluat complet autoritatea acestui site, și înclin să cred că prin ceea ce însemn eu, voi fi un garant al transparenței, liberului arbitru și promovării valorilor independente IT din Ro".

Ooooo !  O spectaculoasa lovitura de teatru daca nu chiar de stat ! Desigur, chiar si in Romania, s-or mai gasi cativa ametiti sa se opuna dar, nu-i nimic, este un domn si spune: "Mulțumesc tuturor celor care au contribuit ani de zile aici, și care ne părăsesc acum".

Deci, ce-mi place in toata povestea asta ? Arata foarte clar specificul si capabilitatile internetului! Dupa cum a fost mentionat in treacat mai aveau o singura problema, cea a detinatorului domeniului itboard.ro . Si iata ca acesta, Aurelian Popa - un foarte vechi si cunoscut membru in lumea IT din Ro - pur si simplu muta site-ul pe alt server prin schimbarea DNS si-l lasa pe proaspatul incoronat Valy doar cu un statut de simplu user !

Citatele provin de aici

Si Valy nu se supara ! Oare de ce ? Putea foarte bine sa-si intemeieze propria comunitate asa cum a facut userul ce si-a anuntat plecarea. Noroc ca avem raspunsul chiar de la el: "Da! ITBoard, este un instrument de promovare. Mulți oameni citesc aici, și cu cât sunt mai mulți, cu atât crește valoarea comunității, inclusiv a propriilor afaceri. Nu trăim pe mulțumiri și bogdaproste. Trăim pe bani, și dacă știm să ne promovăm valoarea, știm să ne cultivăm existența. " Si cand te gandesti ca tot el imi spunea, intr-o adresare directa, ca pentru el titlul de MVP nu are nici un aspect sau utilitate comerciala ...

5 comentarii:

  1. Sunt multe de spus, si in cele mai multe ai dreptate.
    O sa comentez doar una: ce cu prezentarile on-line de SharePoint. Am spus dupa ultima (a doua) ca nu mai fac asa ceva niciodata. Este super aiurea, si nu pot fi eu insami. Asadar, poate vei avea vreodata sa ocazia sa ma cunosti live si o sa-ti accept toate criticile pe aceasta tema. Deocamdata m-ai interpretat prematur.
    FEEA - Este de fapt FEAA.
    Articolul referit era scris dupa ora in care deja nu mai eram admin. Imi place ca multi m-au considerat un tiran fara a vedea aspectul ironic. Oricum avand in vedere ca nimeni nu mi-a luat apararea acolo, consider ca e OK ceea ce s-a intamplat.
    Apropo, nu-mi aduc aminte sa fi spus ceva personal de tine. Calificativul pe prezentarile profesionale este OK. Nici mie nu mi-a placut. Dar uman, ceea ce ai facut tu se cheama jignire. Eu o sa trec peste asta... greu.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. O precizare pentru cititori: pentru orice aplicatie, incluzand un site sharepoint, exista in mare zona de dezvoltare si perioada de exploatare. Din punctul meu de vedere partea creativa este in zona de dezvoltare neatinsa absolut de loc de Valy in webcasturile sale, administrarea ulterioara a site-ului este foarte importanta dar bazata pe proceduri repetabile intre proiecte. Intr-un dialog cu Valy am blamat faptul ca a fost ales MVP de Sharepoint un administrator ce nu are nici o implicare in partea creativa. Replica a fost ca exista "diploma" separata si pentru dezvoltatorii Sharepoint. Adevarat , dar locurile totale alocate Romaniei sunt limitate, cred ca alta ar fi fost prioritatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Update: de curand toate postarile lui Valy, fie pe forum fi blog, au disparut din ITBoard ca si cum el nu ar fi existat. In mod nepotrivit nu a fost data nici o explicatie pe aceasta tema de catre nici una dintre parti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei, nu te simti penibil peste ani recitind ceea ce ai scris mai sus? Odata cu plecarea lui Valy s-a dus dracu si itboard-ul. Dupa cum poate observi acum nu mai merge deloc. Sa traiesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deloc. Odata cu trecerea anilor poveste a devenit cu atat mai clara ... Valy a tras din greu pe forumul ITBoard ca o conditie necesara pentru titlul de MVP. Daca ar fi fost titularul comunitatii ar fi putut sa o lase mai moale beneficiind si de contributiile celorlalti membri. Aurelian nu s-a lasat fraierit, probabil din mandrie. Valy s-a retras si a redus motoarele in timp, astazi este aproape complet dedicat activitatii academice si firmei proprii.
      Eu am o teorie despre realitatea comunitatilor de tip ONG. Povestea despre cum ITBoard a intrat in coliziune cu marketingul Microsoft este un capitol din aceasta.

      Ștergere