miercuri, 14 octombrie 2009

Schimb de linii ...

Astazi este un secret binecunoscut, Tiberiu Roman paraseste grupul Euromedia fiind inlocuit de catre Monica Magureanu. Cu Tiberiu am avut cateva runde de negocieri aprinse ce au avut ca rezultat normalizarea relatiilor ANSE - Euromedia ce ajunsesera intr-un punct critic. Am gasit in el un manager net diferit de toti inaintasii sai pornind chiar din urma cu 10 ani, de la infiintare. Avea un stil nou, elegant, a stiut sa asculte si sa puncteze oportun, pe scurt o alta "scoala".  De asemeni este un om ce-ti inspira increderea ca va incerca in mod onest sa se tina de cele promise.

In opinia mea plecarea sa se datoreaza nu numai crizei cat si faptului ca unii membrii ai restului echipei de management nu era pe acelasi calapod nesprijinindu-l indeajuns, eroarea sa a fost intr-un fel increderea si delegarea  pe care este gata apriori sa o acorde unor oameni bazat numai pe rolul atribuit lor formal in echipa.

Monica Magureanu revine in grup dupa o despartire de 7 luni, de data aceasta in pozitia de a prelua raspunderea intregului grup. Am avut o singura intalnire cu ea cu multi ani in urma cand am incercat sa-i ofer ANSE pentru Betacons. Ca o paranteza, cel mai solid motiv de cumparare pentru ANSE este ca beneficiarul sa recunoasca ca are probleme in sistemul prezent de management al informatiei si sa fie pregatit sa acorde incredere unui sistem informatic pe care de cele mai multe ori il percepe inafara controlului sau. Monica in acea intalnire nu a agreeat nici unul din motive, ba chiar le-a respins ferm. A fost una dintre acele intalniri ce decurg cu totul altfel de cat te astepti ... Astazi insa va fi foarte dificil pentru ea sa controleze in profunzimea dorita activitatea Euromedia si cum mi-am dat seama din prima cata pasiune si energie este gata sa dedice job-ului sper din tot sufletul sa se gaseasca abordarea optima cat mai rapid.

Un alt punct de interes in aceasta miscare este daca inerentele rani aduse de inglobarea Betacons in Euromedia vor fi redeschise. Anterior comasarii a existat o concurenta intre cele 2 echipe de management apoi in momentul unificarii pestele cel mare a inghitit pe cel mic la nivelul tuturor departamentelor ori astazi exista posibilitatea teoretica ca acest lucru sa fie ajustat.

Si astazi Euromedia este cel mai important client al meu, de a sa bunastare este legata bunastarea mea, imi doresc ca lucrurile se evolueze pozitiv si sunt gata sa sprijin prin orice, de la ganduri la fapte. In acest spirit mi-am exprimat aceste ganduri, sper sa fie percepute constructiv deoarece prima conditie pentru reusita unui proiect este analiza corecta a starii de fapt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu