vineri, 15 mai 2009

Avem procesul verbal al consultarii publice

Iata fisierul. Voi extrage din el in continuare dialogul meu cu reprezentantii PMB referitor la publicitatea indoor.


* Sunt uimit de cat de prost ma exprim in acest text. Sa speram ca o parte se datoreaza transcrerii insa in mod cert trebuie sa fiu mult mai atent intr-o situatie similara viitoare.



Domnul Andrei Nicoara:


Buna ziua, sunt in calitate de persoana fizica aici, dar am o firma care face soft-uri pentru companiile de publicitate interioara si exterioara si cunosc modul lor de activitate. Scopul venirii mele a fost pentru ca eu consider ca acest regulament ar trebui sa fie cat mai aplicabil si cat mai functional si sa nu aiba probleme care sa-i intarzie si din aceasta cauza i-am citi cu foarte multa atentie si am venit cu tot felul de precizari. Nu doresc sa fiu foarte critic, ci am vrut sa-mi aduc contributia la un regulament cat mai bun. Ca cetatean, eu inteleg ca acest regulament se refera la aspectul orasului si mai putin la imbunatatirea bugetului local, sau ceva de acest gen.



Domnul Consilier General Doru Mihai Giugula:


Acum suntem la faza in care discutam armonizarea regulamentului facut de Consiliul General si Primaria Capitalei cu armonizarea propunerilor dumneavoastra, la cerintele fiscale, nu va intrebam.



Domnul Andrei Nicoara:


Eu nu am cerinte fiscale pentru ca nu am firma media si nici nu o sa am vreodata. Vroiam sa spun urmatoarea observatie: s-a plecat de la ideea [intalnirii] cu toate firmele de aici din sala,ce sunt de publicitate exterioara, nu se face insa diferenta intre publiciate exterioara si interioara, iar daca citesc cu atentie regulamentul, clauzele lui se pot aplica ad literam si publicitatii interioare si va dau un exemplu: este o clauza care spune ca primaria reglementeaza afisajul din vitrine, ori foarte multe vitrine sunt in interiorul mall-ului, dau spre coridorul de la mall, iar aceasta nu poate fi publicitate exterioara si cred ca lipseste ca filozofie de baza si ca baza de plecare, o definitie a outdoorului.


La care din toate felurile de publicitate, cu impact local geografic vorbesc, se refera acest regulament?



Domnul Consilier General Doru Mihai Giugula:


V-ati uitat sa vedeti care este diferenta intre un spatiu public si spatiu privat? Daca este in interiorul mall-ului si este un spatiu public, are o reglementare uniforma, daca nu, se inchide.



Domnul Andrei Nicoara:


Dumneavoastra imi spuneti acum ca tot acest regulament se aplica si la spatiile publice din interiorul mall-ului, cafenele, etc. Este si asta o linie a afacerii, daca [doriti sa] aveti un dialog cu cineva din mediul de afacerii, cred ca ar trebui sa le spuneti si celor care nu sunt prezenti in sala ca li se pregateste ceva.



Domnul Consilier General Doru Mihai Giugula:


Pe cel care este prezent prin absenta, nu pot sa-i atentionez.



Domnul Andrei Nicoara:


Eu inteleg ca, cand s-a facut regulamentul, era util sa se comaseze notiunea de grafica cu suportul. Din multe puncte de vedere ale regulamentului, este mai usor sa le tratezi unitar, insa eu cred ca cineva care vrea sa conteste si sa suspende sau sa destabiliteze cumva regulamentul, poate sa gaseasca un punct la care in mod normal sa se prevaleze de acesta uniune a lor si sa va spuna ca acest punct este impotriva legii, deoarece, de exemplu, ca sa schimb posterul, nu trebuie autorizatie de constructie, vorbind ca tehnica.


As vrea ca acest regulament sa functioneze si chiar daca este mai stufos, este o lucrare importanta si multi ani o sa se realizeze, caci de mult timp nu a mai fost [creeat] asa ceva si trebuie facut cu mai multa atentie, cu mai multe detalii, astfel incat toata lumea sa stie.


Mai dau un exemplu: sunt nu stiu cate dube in Bucuresti care sunt branduite cu imaginea companiei, daca e sa consideram textul regulamentului asa cum este facut, acela este un mesaj publicitar, acela trebuie taxat si autorizat. Dumneavoastra puteti avea ca partener de discutie 10, 15 companii de media sau puteti sa aveti o interactiune cu mii de companii din Bucuresti, ceea ce din punctul dumneavoastra de vedere este altceva si nu stiu daca este cazul sa complicati lucrurile in modul acesta. Mai departe, clauzele, cati metrii sunt de la intersectie, etc, asta este la alegerea Consiliului, dar mentionez ca ar trebui puse la punct acum, deoarece pe viitor ar putea fi niste probleme de aplicare. Va multumesc.



Domnul Consilier General Doru Mihai Giugula


Dansul pune niste probleme din punct de vedere tehnic, nu ca o oportunitate si face diferentiere in termeni in definitie. Domnule Zelko, va rog sa le luati in analiza, deoarece sunt lucruri pertinente. Mai doreste cineva sa spuna ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu